Be marketing (r)evolution*

Mijenjale su se navike potrošača, imamo svaki dan nova tehnološka rješenja, svijet i potrošači su digitalizirani, komuniciramo svi sa svima u realnom vremenu, novi konkurenti ne dolaze iz naših industrija, oni jučer čak nisu ni postojali…zato su se mijenjali i koncepti u marketingu. Mogli bismo reći, da je sve potpuno drugačije, da su koncepti 4P, segmentacije… u potpunosti arhaični. Ali nećemo. Još uvijek se mogu koristiti ako njihovu logiku prilagodimo sadašnjosti, današnjoj tehnologiji, današnjim potrošačkim navikama… Umjesto produkta (Product – jedan o četiri P) danas razmišljamo o cjelokupnom iskustvu koji ima potrošač sa našim brendom prije, u toku i poslije korištenja našeg proizvoda ili usluge. „Fancy“ se kaže „customer experience“. Ali ako ostaneš i razmišljaš samo o produktu, danas te nema više. Nekad smo imali osobe od povjerenja, na koje su se potrošači oslanjali kad su kupovali određene produkte. Danas imamo „influencere“. Logika je ista, nijanse su bitne za uspjeh danas i sutra. Marketing Summit Sarajevo će pokazati koji marketinški koncepti se danas uspješno koriste u regiji i svijetu. Izuzetno važno za sve koji žele biti uspješni u marketingu u buduće. Dođite i upoznajte promijenjeni marketing. Investirajte jedan dan da bi bili upoznati svim (r)evolucijama u marketingu. Dođite po nove ideje. Razmislite, kako možete biti još bolji marketari. Dobrodošli na najveći skup marketara u BiH.

35+ GOVORNIKA IZ CIJELOG SVIJETA
95%

INFO O PROJEKTU

2014 - 400 UČESNIKA
75%
2015 - 450 UČESNIKA
80%
2016 - 500 UČESNIKA
90%
2017 - 600 UČESNIKA
96%
1950+ POSLOVNIH LJUDI IZ MARKETINGA
100%

Primož Hvala

LinkedIn_logo_initials

Marketing Summit Sarajevo za direktore marketinga budućnosti

Ovogodišnji Marketing Summit Sarajevo pripremljen je posebno za ljude koji žele biti marketinški voditelji budućnosti. Za sve one koji žele razumjeti zašto se i na koji način događa  marketinška (r)evolucija i kako se mijenja uloga direktora marketinga. Na Summitu se neće govoriti samo o tome kako i koliko se promijenio marketing, što od prošlih koncepata još uvijek funkcionira i šta se mora zbog tehnologije, drugačijih potrošača i drugačijeg okoliša promijeniti. Čitav će se dan preko primjera demonstrirati kakvo razmišljanje, koncepte i ideje mora imati pojedinac koji u budućnost želi voditi marketing, marketing svoje kompanije, svoga brenda ili svoj osobni marketing. Sudionici će imati mogućnost uporediti svoje sadašnje postupke s postupcima, razmišljanjem, implementacijom dobrih marketinških projekata u regiji i svijetu.

Učesnici će moći čuti zašto su se i kako već promijenili poslovni modeli u industrijama po svijetu i u regiji. Šta i zašto mora o poslovnim modelima znati direktor marketinga? Sudionici će moći vidjeti primjer iz regije kako se ”Customer centrisity” činjenično ostvaruje u praksi, odnosno šta se sve mora uraditi da bi kompanija odnosno brend funkcionirali. Kakva mora biti uloga direktora marketinga da bi ”Customer centrisity” i u stvarnosti zaživio u njegovoj kompaniji, a ne da je samo  ”fency” misao na papiru. Sudionici će čuti kakav marketing budućnosti  vidi iskusni regijski CEO. CEO, koji je uspješno vodio i preoblikovao nekoliko regijskih robnih marki. Kako on vidi marketing kao platformu za buduće poslovanje i kako vidi ulogu direktora marketinga. Sudionici Summita će moći čuti nekoliko jednostavnih, a učinkovitih i korisnih mjera/razmišljanja pojedinaca koji su prošle godine bili u izboru za Marketing Superstar. Zašto ne bi učili od najboljih?

Za vrhunac događaja, učesnici će poslušati iskustva i ideje osobe koja je sudjelovala pri oblikovanju globalne robne marke, a  koja je odličan primjer činjenice da su robne marke danas mnogo više od običnih proizvoda. Zajednički je dizajnirao marku koja personificira i kreira stil života svojih korisnika, kupaca, ambasadora. Marku koja je zasigurno jedna od 10 top globalnih primjera što danas mora predstavljati robna marka i kako se danas oblikuje globalna robna marka. Sudionici Marketing Summita također će moći poslušati njegovo razmišljanje, njegove ideje i koncepte. Predstavit će i najnoviji primjer na kojem razvija novu marku s vrlo ograničenim resursima. Učesnici će vidjeti da je moguće graditi dobru robnu marku i ako su finansijski i ljudski resursi ograničeni. Sličnu situaciju ima mnogo marketara u regiji.

Zato je naslov ovogodišnjeg Marketing Summita 2018. ”Budi Marketing (r)evolution”. Zato jer će sudionici imati mogućnost čuti kako promijeniti svoje brendove, ali i svoju marketinšku karijeru. Korisno za sve koji već sutra žele stvarati marketing.

Marketing Superstar

GOVORNICI

null

Keynote speaker: Huib van Bockel

Former CMO, Red Bull Europe

Huib je osnivač kompanije TENZING, 100% prirodnog energetskog pića i bivši šef marketinga Red Bulla u Europi. Karijeru je započeo u Unileveru, zatim je svoj rad nastavio dalje u MTV Networks i stekao neprocjenjivo iskustvo u tradicionalnim i novim (društvenim) medijima te je bio odgovoran za jednu od prvih društvenih mreža na svijetu prije nego što je postao voditelj marketinga na Red Bullu, gdje je igrao ključnu ulogu u prijelazu iz poslovanja energetskih pića u medijski biznis.

Van Bockel je osvojio mnogobrojna prestižna priznanja: top 100 direktora marketinga od strane HotTopics-a, top 100 najboljih marketara od strane Campaign časopisa, top 100 inovatora Marketing Magazine časopisa i također top 50 influensera globalnih društvenih mreža.

null

Branislav Vujović

Founder and President of New Frontier Group
null

Lukša Jakobušić

Vlasnik One Suite Hotela iz Dubrovnika
null

ALEKSANDRA KREGAR

Direktor Korporativne strategije, Atlantic Grupa / Droga Kolinska
null

Toni Balažič

CEO Speaker
null

Tatjana Perić

Marketing Manager for BiH at NIS Gazprom Neft
null

Muhamed Hadžić

International marketing manager at UNIQA International
null

Mic Melanšek

CMO in soustanovitelj, Hurra Studios d.o.o.
null

Sanja Bianculli

Službenica za odnose s javnošću i marketing
null

Rado Daradan

CEO in soustanovitelj, Hurra Studios d.o.o.
null

Emir Haračić

Direktor portala SportSport.ba
null

Vedran Persić

Head of Marketing and Communications at Sberbank BH
null

Ivan Vidović

Sales manager, Klix

PROGRAM

9.00 – 10.30

Marketing (r)evolution

Opening Speaker Branislav Vujović, (predsjednik  i osnivač)  (New Frontier Group): Kako poslovni modeli mijenjaju biznis i marketing

Potrošači su svaki mjesec drugačiji. Svaki mjesec su zahtjevniji. Svaki kvartal imamo nove konkurente. Oni dolaze iz sasvim drugih industrija. Svaki kvartal donosi nove poslovne modele. Novi konkurenti nude ono što je nama glavni biznis za pola cijene, ili besplatno. Kako to pratiti? Kako uspjeti? Kako iskoristiti prednosti koje digitalna ekonomija donosi? Svakako je preduslov da razumijemo digitalne  poslovne modele. Da li imamo revoluciju ili evoluciju koja ima izuzetnu brzinu. Direktori marketinga imaju  izuzetnu priliku  da se upoznaju s načinima na koje prošireni digitalni ekosistem može da pomogne u procesu poboljšanja poslovanja, targetiranja klijenata i prepoznavanja njihovih potreba, kao i o procesu kreiranja novih portfolija. Kako sve to ostvariti  čut ćeteu ovom izlaganju.

Muhamed Hadžić (Uniqa): Customer journey, marketinški KPI i efikasna implementacija strategije branda na razini regije – praktični primjer

U prezentaciji ćemo vidjeti kako može marketing poboljšati iskustvo svojih potrošača, kako se u praksi koristi „customer journey“ za poboljšanje svih „tačaka istine“ naših potrošača, kako koristiti KPI za poboljšanje iskustva i kako strategiju branda efikasno implementirati na razini regije. Kako treba direktor marketinga da reagira i šta sve treba znati, da bi se strategija branda u sadašnjosti efikasno implementirala. Korisno za sve koji žele poboljšati iskustvo svojih potrošača, biti efikasniji u svojim marketinškim aktivnostima.

10.30 - 11.00

Coffee Break

11.00 – 12.30

Marketing (r)evolution – Uspješni marketinški koncepti

CEO Speaker Toni Balažič (CEO Panvita, ex CEO Mercator, Fructal…)

Aleksandra Kregar (Atlantic Grupa): Marketing (r)evolution u praksi

U današnjem uvijek povezanom svijetu očekivanja potrošača se mijenjaju. Tako se također mijenja funkcija marketinga. Npr. podaci, digitalna, društvena analiza u stvarnom vremenu i agilnost su samo neke od kompetencija savremenog marketinga. Rezultat promjena je i promjena marketinške funkcije. Upoznat ćemo se s razvojem marketinških funkcija u Atlantic Grupi – prikazati novu organizaciju, nove marketinške procese i odgovornosti, odrediti koncepte marketinških kompetencija, njihova mjerenja i razvoj kroz interne aktivnosti marketing Akademije. Projekt transformacije također znači novu ulogu marketinga, koja temeljeći na izgradnji digitalnih, analitičkih i strateških kompetencija i njihovih integracija s tradicionalnim marketinškim kompetencijama također mijenja svoj utjecaj. Kako novi koncepti i njihova izgradnja utječu na razvoj robnih marki interno i eksterno, kako je narasla marketing zajednica Atlantic Grupe, kako se marketing povezuje s IT-a i HR-funkcijom, kako je marketing funkcija postala glavni partner vodstvu – primjeri su i rezultati projekta transformacije.

.

Lukša Jakobušić (One Suite Hotel): Spoj tehnologije i vrhunske usluge uz korištenje domaćeg znanja donosi nagrade i zadovoljne goste

U motivacijskoj prezentaciji ćemo upoznati dio osobne marketinške priče koja je rezultirala u hotelu, koji je već u prvoj godini postajanja dobio nagradu International Hospitality Awards 2017. Upoznat ćemo cijeli pristup gdje su kreatori hotela kroz svoje višegodišnje “iskustvo” korisnika hotelskih usluga napravili koncept koji bi zadovoljio potrebe njih samih, a samim time i zahtjevnijih korisnika. Koristili su vrhunsko tehnologiju i prvi u Hrvatskoj u saradnji sa teleoperaterom ponudili jedinstveno rješenje (otvaranje vrata putem mobilnog telefona, wi-fi u liftu…). Ali tehnologija je samo osnova za razvoj vrhunske usluge. Potrebno je da uvijek razmišljamo o svojim zaposlenicima i njihovoj usluzi prema klijentu. Tehnologiju mogu svi kupiti, izuzetnu uslugu stvaraju samo najbolji. Da bi mogli biti najbolji trebamo koristiti najbolje lokalno znanje koje je nama dostupno. Ovo su samo osnovni nauci ove izuzetno uspješne marketinške priče.

12.30 – 13.30

Odmor za ručak

13.30 – 14.30

Marketing Superstar u akciji – efikasne marketinške akcije

Vedran Peršić (Sberbank): Provokacija u oglašavanju

Tokom prezentacije autor će govoriti o provokaciji u oglašavanju koja izazova reakciju ne samo klijenata već i konkurencije. Predstavit će tri primjera koja su vam se dopala ili pak iznervirala. Na kraju, kao Marketing Superstar otkrit će i pet principa koji čine tajnu njegovog uspjeha.

Tatjana Perić (NIS Gazprom Neft): Kako do efikasnih marketinških partnerstva brandova za više kupaca i dodatnu prodaju

U prezentaciji ćemo vidjeti primjer uspješnog partnerstva dva branda. Zašto uopće koristiti partnerstva, kako odabrati partnera i koji su bitni faktori koje trebamo imati u vidu za efikasnu implementaciju. Korisno za sve koji danas traže načine kako doći do novih kupaca ili povećati prodaju.

Sanja Bianculli (Dogs Trust): Kako promijeniti način razmišljanja publika i utjecati na njihovo ponašanje?

Promijeniti način razmišljanja i utjecati na ponašanje naših potrošača je san svakog marketara. Kako su to uspjeli u neprofitnoj, dobrotvornoj organizaciji vidjet ćemo u prezentaciji. Njihovo iskustvo možemo primijeniti i u komercijalnom sektoru. Ima jedan veliki faktor koji utječe na uspjeh marketinga. Koji je to? To će nama otkriti ova prezentacija.

Emir Haračić (SporSport.ba) i Ivan Vidović (Klix.ba): Digital na domaćim medijima: Premium oglašavanje za premium klijente

Zašto komunikacijski miks ne može bez premium portala? Digital nisu samo Facebook i Google. Premium portali su ponovo na ključnoj poziciji za efikasniju komunikaciju sa ciljnim potrošačima i kreiranje pozitivnih osjećanja o brendu. Šta treba o tome znati direktor marketinga će biti objasnjeno u prezentaciji.

14.30 – 14.45

Coffee Break

14.45 – 16.00

Marketing (r)evolution – Započnite svoju (r)evoluciju

Rado Daradan i Mic Melanšek (Hurra Studios): Kako danas s knjigama osvojiti čitatelje u Njemačkoj, Italiji, SAD-u …

Poslušat ćemo nekoliko primjera o tome kako prilagoditi plasman proizvoda krajnjim korisnicima u međunarodnom okruženju: kako prilagođavati proizvod krajnjim korisnicima, način plaćanja, komunikaciju s krajnjim kupcima, kako se oni razlikuju od ostalih. Vidjet ćemo kako se to može postići  bez velikih finansijskih ulaganja, i kako su oni uspjeli osvojiti njemačke čitatelje personaliziranim knjigama. Inspirativno i vrlo korisno predavanje svima koji žele poslovati van BiH.

Key speaker Huib van Bockel (founder of TENZING, former Head of Marketing at Red Bull): Start Marketing (R)evolution

16.00 –

Proglašenje „Marketing Superstar 2018“

Proglasit ćemo ovogodišnjeg ambasadora marketinga, marketing superstara, po odabiru marketinške javnosti iz BiH.

GALERIJA

Učesnici obzirom na veličinu kompanije iz koje dolaze

Fizička lica
Mikro
Mala
Srednje velika
Velika

Izaberite kotizaciju

STUDENT

69 KM

80% POPUSTA

7-10 UČESNIKA

189 KM

45% POPUSTA

2-3 UČESNIKA

240 KM

30% POPUSTA

11+ UČESNIKA

172 KM

50% POPUSTA

4-6 UČESNIKA

206 KM

40% POPUSTA

REDOVNA KOTIZACIJA

343 KM

Prijavite se

 • KOTIZACIJA OBUHVATA

  Prisustvo na svim predavanjima konferencije, ručak i osvježenje, gradivo koje će biti dostupno na web stranici događaja poslije konferencije, primjerak InStore magazina. Kotizacija ne obuhvata noćenja i putne troškove.

 • DODATNE INFORMACIJE

  U navedene cijene je uračunat PDV. Popusti se ne sabiraju. Kotizacije se ne mogu prenijeti na druge osobe. Studenti moraju najkasnije tri dana nakon prijave dostaviti važeću potvrdu o školovanju za tekuću školsku godinu. Studentska kotizacija ne važi za zaposlene

  KOTIZACIJE SE UPLAĆUJU PUTEM BANKOVNOG TRANSFERA NA JEDAN OD DOLJE NAVEDENIH RAČUNA

 • PLAĆANJE U KM

  • Primalac: Altermedia d.o.o.
  • Adresa: Hasana Brkića 2, Sarajevo

  Svrha: Uplata kotizacije za Marketing summit 2018, broj žiro računa:

  140 1040014621666

 • PLAĆANJE U EURIMA

  PLEASE PAY AS FOLLOWS: IN FAVOUR OF: SBERBANK BH DD SARAJEVO SWIFT Code: SABRBA22, FINAL BENEFICIARY ACC NO: 1401011200108186 IBAN BR. BA391401011200108186 BENEFICIARY NAME: ALTERMEDIA DOO SARAJEVO OTHER IDENTIFICATION DETAILS OF BENEFICIARY: HASANA BRKIĆA 2, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina, Uplata kotizacije za Marketing summit 2018 Faktura se ispostavlja odmah po uplati. Ukoliko je uplatu kotizacije izvršio neko  ko nam do sada nije klijent potrebno je da dostavi ID i PDV broj.

Zlatni sponzor

Srebrni sponzori

PRIJATELJI PROJEKTA

Medijski sponzori

Kontaktirajte nas

Hasana Brkića 2, +387 33 710 616, info@altermedia.ba

Leave a comment